91.  The Number of members included in the Constitution Drafting Committee was

a

  Seven

b

 Thirteen

c

 Nine

d

 Eleven

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

92.  Suppose if we measure the time lapse between the two Sunsets by sitting in the beach , from this we can estimate

a

  The radius of the earth

b

 The distance between the sun and earth

c

 The radius of the sun

d

 The depth of the ocean

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

93.  According to Forbes, Who has become Asia's richest person in the year 2017?

a

  Jeff Bezos

b

 Bill Gates

c

 Hui Ka Yan

d

 Mukesh Ambani

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

94.  Who is the first woman in space ?

a

  Sunitha Williams

b

 Tamara Press

c

 Masida namisha

d

 Valentina Tereshkova

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

95.  Which planet has maximum satellite?

a

  Saturn

b

 Jupiter

c

 Mars

d

 Earth

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

96.  Which of the following writes/orders of the High Court/Supreme Court is brought to get an order of an authority quashed

a

  Mandamus

b

 Certiorari

c

 Habeas Corpus

d

 Quo Warranto

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

97.  How much water can be used by a camel in drinking in a single time ?

a

  Up to 100 ltr.

b

 Up to 80 ltr.

c

 Up to 120 ltr.

d

 Up to 60 ltr.

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

98.  The Constituent Assembly of India started functioning from

a

  9th December,1946

b

 26th January, 1947

c

 15th August, 1947

d

 1st January, 1947

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

99.  By whom the first republic of the world was established in Vaishali

a

  Lichhavi

b

 Gupta

c

 Maurya

d

 Nand

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

100.  Which of the following does not occur during Mitosis?

a

  condensation of the chromosomes

b

 breakdown of the nuclear membrane

c

 replication of the DNA

d

 spindle formation

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

101.  Which one of the following is a development expenditure

a

  Debt services

b

 Civil administration

c

 Grant in Aid

d

 Irrigation expenditure

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

102.  As the economy develops, the share of the tertiary sector in the GDP

a

  Remain Constant

b

 Decrease

c

 Decrease than Increase

d

 Increases

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

103.  The name of ancient Egyptian script is ________

a

  Hieroglyphic

b

 Cuneiform

c

 There was no script

d

 Demotic

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

104.  Limba Ram is associated with which of the following fields

a

  Politics

b

 Sports

c

 Motion Pictures

d

 Social Service

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

105.  What is the official language of African Development Bank

a

  English

b

 (a) and (b)

c

 None of these

d

 French

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :



Sponsored Links