advertisements

1.  Which of the following is not emitted by radio active substance?

a

  Electrons

b

 Electromagnetic radiations

c

 Alpha particles

d

 Neutrons

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

2.  A computer system that is old and perhaps not satisfactory is referred to as a(n)

a

  Ancient system

b

 Historical system

c

 Age old system

d

 Legacy system

e

 Legal System

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

3.  A bank without any branch network that offers its services remotely through online banking, telephone/mobile banking and interbank ATM network alliances is known as

a

  Universal Banking

b

 Indirect Bank

c

 Door Step Bank

d

 A Direct Bank

e

 Unit Banking

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

4.  According to the provisions of the income Tax Act, 1961 a resident individual is categorised as a 'very senior citizen' when he is

a

  80 yr of age or older

b

 75 yr of age or older

c

 90 yr of age or older

d

 85 yr of age or older

e

 65 yr of age or older

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

5.  Which of the following organisations/agencies has specifically been set up to boost overall rural development in India?

a

  RBI

b

 SIDBI

c

 NABARD

d

 SEBI

e

 EXIM

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

6.  Mithila painting (also known as Madhubani painting) is practiced in the Mithila state of ____.

a

  Jharkhand

b

 West Bengal

c

 Assam

d

 Bihar

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

7.  The physical distribution involves which activities?

a

  Sales force costing

b

 Retail warehousing

c

 Customer service

d

 All of the above

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

8.  Marketing communication has the objective of _____.

a

  Building awareness

b

 Stimulating action

c

 Both [a] and [b]

d

 Selling goods

e

 None of the above

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

9.  The seed capital of Bhartiya Mahila Bank is

a

  Rs 2000 crore

b

 Rs 1000 crore

c

 Rs 4000 crore

d

 Rs 3000 crore

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

10.  The computer-abbreviation KB usually means ________

a

  Key Block

b

 Kernel Boot

c

 Kilo Byte

d

 Kit Bit

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

11.  Which of the following banks in India has maximum number of branches and ATMs in India?

a

  IDBI Bank

b

 Bank of India

c

 Punjab National Bank

d

 ICICI Bank

e

 State Bank of India

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :

12.  This is the part of the computer system that one cannot touch

a

  Hardware

b

 Printer

c

 Mouse

d

 Scanner

e

 Software

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :

13.  Junk e-mail is also called ..................

a

  Crap

b

 Spoof

c

 Sniffer script

d

 Spool

e

 Spam

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :

14.  The computer monitor is which type of device?

a

  Input

b

 Output

c

 Software

d

 (a ) and (b )

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

15.  The name a user assigns to a document is called a(n)

a

  filename

b

 program

c

 record

d

 data

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :
Sponsored Links



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@