Total value of the quantity sold for item C
= Rs(45 Ã— 7.5 Ã— 100)
= Rs 33750
Total value of the quantity sold for item E
= Rs(15 Ã— 25 Ã— 100)
= Rs 37500
âˆ´ Required percentage = $33750\over37500$X 100 = 90

New price/kg of item A = 17.5 x $120\over100$ Rs.21
New quantity of item A
= 20 x $120\over100$= 24 quintal
= 2400 kg
âˆ´ Value of the sold quantity
= Rs. (21 Ã— 2400)
= Rs.50400

7 .What is the respective ratio of total number of students
studying B.Sc. in the colleges C and E together to those
studying B.A. in the Colleges A and B together?

Total number of students studying B.Sc. in colleges C
and E
= 300 + 425 = 725
Total number of students studying B.A. in colleges A
and B
= 275 + 300 = 575
âˆ´ Required ratio = 725 : 575
= 29: 23

9 .Number of students studying B.Com. in College C forms
approximately what percent of the total number of students
studying B.Com. in all Colleges together?

Number of students studying B. Com. in college C = 325
Total number of students studying B. Com = 1875
âˆ´ Required percentage
= $325\over 1875$ x 100 = 17

10 .Number of students studying B.A in College B forms what
per cent of total number of students studying all the
disciplines together in that College? (rounded off two digits
after decimal)

Total number of students in college
B = 300 + 325 + 475 = 1100
Number of students studying B.A. in college B = 300
âˆ´ Required percentage
= $325\over 1875$ x 100 = 27.27