4471.  Who was the first captain of Indian Test Team

a

  C K Nayudu

b

 Vijay Hazare

c

 Lala Amarnath

d

 Vijay Merchant

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

4472.  Which is the Lightest of all the metals?

a

  Lithium

b

 Pottasium

c

 Hydrogen

d

 Sodium

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

4473.  Grey Revolution is associated with

a

  Fertilizers

b

 Cotton

c

 Fruits

d

 Oil seeds

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

4474.  Pulses are a good source of

a

  Fats

b

 Vitamins

c

 Proteins

d

 Carbohydrates

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

4475.  Who became the fastest bowler to get to 250 wickets in the test matches ?

a

  R. Ashwin

b

 T G Southee

c

 Jadeja

d

 K. Rabada

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

4476.  An air bubble in water will act like a

a

  concave mirror

b

 convex lens

c

 convex mirror

d

 concave lens

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

4477.  'Asian Drama ', by Gunnar Karl Myrdal, is a book on which of the following subjects

a

  Look East Policy of India

b

 Economics

c

 International Politics

d

 Theatre Movements in Asia

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

4478.  Tochi, Gilgit and Hunza are tributaries of

a

  Ganga

b

 Yamuna

c

 Brahmaputra

d

 Indus

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

4479.  Who is authorised to transfer the judges of one High Court to another High Court?

a

  A Collegium of Judges of the Supreme Court

b

 The Chief Justice of India

c

 The Law Minister

d

 The President

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

4480.  How many kilometers and represented by 1oof latitude?

a

  211 km

b

 111 km

c

 91 km

d

 321 km

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

4481.  ______ is the maximum amount of data that can be stored on a storage medium.

a

  Optical storage

b

 Magnetic storage

c

 Solid-state storage

d

 Storage capacity

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

4482.  Raman Megassesay award was established in honour of which of the following country's president ?

a

  Vietnam

b

 Thailand

c

 Indonesia

d

 Philippines

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

4483.  Provisions regarding Municipalities and Panchayats was made in the Indian Constitution in which year?

a

  1993

b

 1991

c

 1995

d

 2000

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

4484.  Reykjavik is the capital of which country?

a

  Iceland

b

 Ireland

c

 Jordan

d

 Jamaica

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@