advertisements

91.  A series 100 POST error code indicates a problem with the :

a

  System board

b

 None of these

c

 Hard drive

d

 ROM and RAM

e

 Video adapter

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :
A series of error codes from 100 to 199 indicates problem with system board. System board error code 100 means 'cannot createanother system sempahore'. This error code may also display as ' ERROR – TOO – MANY – SEMAPHORES' or as the value 0x64.

92.  A(n) _____ backup contains a copy of every program, data, and system file on a computer.

a

  restoration

b

 differential

c

 bootstrap

d

 full

e

 None of these &

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
In a full or complete backup, every file of data is copied from one computer to another form of media, including the operating system, all applications and software, all user created files, and all your settings.

93.  What does the computer abbreviation MB used for ?

a

  Million Bytes

b

 Million Bit

c

 Mega Bit

d

 Micro Bytes

e

 Mega Bytes

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
In computing, MB refers to the megabyte which is a multiple of the unit byte for digital information. The unit prefix mega is a multiplier of 1000000 (106) in the International System of Units (SI). Therefore one megabyte is one million bytes of information.

94.  Computer connected to a LAN (Local Area Network) can

a

  go on line

b

 run faster

c

 E-mail

d

 share information and/or share peripheral equipment

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A Lan Area Network (LAN) is a group of computers and associated devices that share a common communications line or wireless link. Typically, connected devices share the resources of a single processor or server within a small geographic area (office/ campus/home). Usually, the server has applications & data storage that are shared in common by multiple computer users.

95.  Which of the following terms is associated with networks?

a

  MS Word

b

 Connectivity

c

 MS Excel

d

 Mouse

e

 Plotter

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
In the field of computers, connectivity is related to network. Network connectivity describes the extensive process of connecting variousparts of a network to one another, for example, through the use of routers, switches and gateways, and how that process works.

96.  FTP stands for

a

  File Translate Protocol

b

 File Transit Protocol

c

 File Technology Protocol

d

 File Typing Protocol

e

 File Transfer Protocol

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
FTP stands for File Transfer Protocol. It is a standard network protocol used to transfer computer files from one host to another host over a TCP-based network, such as the Internet. FTP is built on clientserver architecture and uses separate control and data connections between the client and the server.

97.  The brain of any computer system is

a

  Memory

b

 ALU

c

 RAM

d

 Control unit

e

 CPU

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
The central processing unit (CPU) is known as the brain of a computer. It is the electronic circuitry within a computer that carries out the instructions of a computer program by performing the basic arithmetic, logical, control and input/ output (I/O) operations specified by the instructions. It is also known as a processor, central processor, or microprocessor.

98.  Which are online resources that enable you to communicate with other microsoft windows user about issues and concerns with your computer?

a

  Internet explorer

b

 New channel

c

 New online

d

 None of these

e

 New group

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
A user group is collection of user accounts in windows that have the same security rights. In windows you use Group policy to define user & computer configurations for groups of users and computers. You can create a specific desktop configuration for a particular group of users and computers by using the Group policy Microsoft Management Console (MMC) snap-in

99.  Where are programs and data kept while the processor is using them?

a

  None of these

b

 Secondary memory

c

 Program memory

d

 Disk memory

e

 Main memory

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
Computer's main memory or RAM is called as 'working memory' of a computer. It is a temporary storage area that holds the data and instructions that the CPU needs.

100.  An Excel Workbook is a collection of

a

  Worksheets

b

 All of the above

c

 Charts

d

 Both 1 and 2

e

 Documents

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A workbook is an Excel file that contains one or more worksheets and chart sheets. Workbooks are opened when Microsoft Excel is started, allowing the user to begin a new document or modify an existing one.

101.  Sending an e-mail is same as

a

  writing a letter

b

 drawing a picture

c

 None of these

d

 sending a package

e

 talking on phone

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :
E-mail is the sending of message electronically on computer using internet. It is similar to writing a traditional letter on paper. Email consists of 3 vital components-envelope, header and body of the message. The envelope is something that an email user will never see since it is part of the internal process by which an email is routed Traditional postal offices facilitate letter transfer. Similarly, mail transfer agents (MTA) facilitate email transfers. Header consists of information like To, from, Date, subject. Body of email comprises of the actual message to be sent.

102.  In addition to keying data directly into the database, data entry can be done from a(n):

a

  Table

b

 Input form

c

 data dictionary

d

 None of these

e

 Field

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
You can enter data directly into the tables in a database. However, you can make the process of entering and working with data mucheasier and more accurate of you use forms. Three types of forms can be created: Data entry (or input) forms; Switch boards and custom dialog boxes. You use data entry forms to add data to your database or view, edit and delete existing data.

103.  The quickest and easiest way in Word, to locate a particular word or phrase in a document is to use the ------- command.

a

  None of these

b

 Replace

c

 Lookup

d

 Search

e

 Find

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
'Find' feature in MS-Word enables you to quickly search for every occurence of a specific word or phrase. On the edit menu, click find. In the 'Find what' box, enter the text that you want to search for click find Next or Find All. To cancel a search in progress, press ESC.

104.  IBM stands for

a

  International Business Machine

b

 Interconnected Business Machine

c

 None of these

d

 Internal Business Machine

e

 Interacting Business Machine

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :
IBM (International Business Machines) is an American multinational technology and consulting corporation, with headquarters in Armonk, New York, United states of America.

105.  Fourth generation PCs contain

a

  Information

b

 Data

c

 Microprocessor

d

 Transistor

e

 Vacuum tubes

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
The microprocessor is the characteristic of fourth generation computers, capable of performing all of the functions of a computer's central processing unit. The reduced size, reduced cost, and increased speed of the microprocessor led to the creation of the first personal computers.
Sponsored Links



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@