61.  Who is the father of Tissue Culture ?

a

  Bonner

b

 Gautheret

c

 Haberlandt

d

 Laibach

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

62.  During the Indian Freedom struggle, the Khudai Khidmatgars, also known as Red Shirts (Lal Kurtis) called for _____

a

  the pathan nationalist unity and a struggle against colonialism

b

 the union of Pasthun tribal areas in north-west with the Afghanistan

c

 the adoption of terrorist tactics and methods for terrorising and finally ousting the colonial rulers.

d

 the adoption of communist revolutionary ideology for political and social reform

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

63.  The First step of Bacterial Replication is

a

  Attachment of the DNA to the plasma membrane

b

 Pinching of the plasma membrane

c

 Separation of daughter cells

d

 DNA Replication

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

64.  Name the first e-commerce company that will become the member of Advertising Standards Council of India (ASCI)?

a

  Snapdeal

b

 Amazon

c

 Paytm

d

 Flipkart

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

65.  Asian Hotels Ltd owns and operates world's one of the leading hotel brands in India. Identify the brand.

a

  Le Meridien

b

 Hilton

c

 Welcome

d

 Hyatt Regency

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

66.  Two electric bulbs marked 25W – 220V and 100W – 220V are connected in series to a 440Vsupply. Which of the bulbs will fuse?

a

  25 W

b

 Both

c

 Neither

d

 100 W

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

67.  Storage media such as a CD read and write information using _________

a

  All of these

b

 magnetic strips

c

 a laser beam of red light

d

 magnetic dots

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

68.  How do you display current date and time in MS Excel ?

a

  Date ()

b

 Time ()

c

 Today ()

d

 Now ()

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

69.  The first indian to enter the Indian Civil Service was

a

  Rabindranath Tagore

b

 Satyendra Nath Tagore

c

 Ramanuja

d

 Gokhale

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

70.  The first news paper in the world was started by ?

a

  USA

b

 India

c

 Japan

d

 China

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

71.  How long does a basketball game last?

a

  48 min

b

 55 min

c

 1 hr 15 min

d

 35 min

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

72.  The cause of Beri Beri was discovered by

a

  Eijkman

b

 Alexanderson

c

 Cockrell

d

 Macmillan

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

73.  The most abundant element in sea water is

a

  Magnesium

b

 Sodium

c

 Sulphur

d

 Chlorine

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

74.  Name the movie that voted 2016's Best Film by Indian film critics' poll?

a

  Mohenjadaro

b

 Pink

c

 Sultan

d

 Dangal

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

75.  Who Invented Piano ?

a

  Jacques Cousteau

b

 Adolf Gaston Eugen Fick

c

 Bartolomeo Cristofori di Francesco

d

 Ruth Graves Wakefield

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@