76.  Which of the following is the sacred book of Judaism?

a

  Both (a) and (b)

b

 Avesta

c

 Old Testament

d

 Aporypha

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

77.  India's first solar ponds Bhuj Solar Pond project is being constructed in the state of ____

a

  Rajasthan

b

 Maharashtra

c

 Andhra Pradesh

d

 Gujarat

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

78.  Air is

a

  solution

b

 mixture

c

 element

d

 compound

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

79.  Which state government has recently signed MoU with State Bank of India (SBI) to provide subsidized loans to its employees ?

a

  Bihar

b

 West Bengal

c

 Assam

d

 Punjab

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

80.  The Petronas Twin Towers is located in which country?

a

  Thailand

b

 Brazil

c

 Singapore

d

 Malaysia

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

81.  As you go down into a well, your weight

a

  decreases slightly

b

 increases slightly

c

 None of the above

d

 remains exactly the same

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

82.  Who among the following leaders, did not believe in the drain theory of Dadabhai Naoroji?

a

  S. Varadachari

b

 Sir Maurice Gwyer

c

 M Patanjali Sastri

d

 Harillal M. Kania

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

83.  What is the capital of Cameroon?

a

  Gaborone

b

 Yaounde

c

 None

d

 Bujumbura

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

84.  Who is considered as ' Thimurti ' of carnatic Music

a

  Muthuswami Dikshitar

b

 Thygaraja

c

 Purandardasa

d

 Swami Thirunal

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

85.  During Processing data, programs, and processed information are held temporarily in _________

a

  None of these

b

 Secodary stoage

c

 RAM

d

 ROM

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

86.  Which of the following organs of the United Nations Organisation elects judges of the International court of Justice

a

  The security council and the General Assembly

b

 The trusteeship council and the economic and social council

c

 The economic and social council

d

 The security council

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

87.  Under which one of the following Articles of the Constitution of India, is the 'Annual Financial Statement' of the economy to be laid by the Government, on the table of the Parliament before 31st March, every year?

a

  Article 112

b

 Article 31

c

 Article 16

d

 Article 124

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

88.  French Revolution was started in the Year ?

a

  1787

b

 1786

c

 1789

d

 1788

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

89.  The insects do not have blood pigments because

a

  tissues have pigments

b

 pigments are elsewhere

c

 there is no blood

d

 blood does not have a respiratory function

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

90.  Wavelength of which of the following colours of the visible spectrum of light are maximally absorbed by green plants________

a

  Blue and Yellow

b

 Green and Yellow

c

 Green and Red

d

 Red and Blue

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@