16. 'PVR' is the name of a leading ___________ .
| Answer : Option E |
| Explanation : |
17. The basic goal of a computer process is to convert data into
| Answer : Option D |
| Explanation : |
18. Sardar Patel Birthday is celebrated as -
| Answer : Option B |
| Explanation : |
19. Which day is observed as World Vegetarian Day?
| Answer : Option B |
| Explanation : |
20. Cash Reserve Ratio (CRR) is a specified minimum fraction of the total deposits of customers, which commercial banks have to hold as reserves either in cash or as deposits with the central bank. CRR is set according to the guidelines of the central bank of a country. CRR controls-
| Answer : Option C |
| Explanation : |
21. The shortcut key Ctrl+F in Word is used for
| Answer : Option D |
| Explanation : |
22. The disk-caching feature improves the
| Answer : Option A |
| Explanation : |
23. A money deposited at a bank that cannot be withdrawn for apreset fixed period of time is known as a __________ .
| Answer : Option A |
| Explanation : |
24. If a crossed cheque is presented for payment
| Answer : Option B |
| Explanation : |
25. The space between the margin and the text is called _________
| Answer : Option C |
| Explanation : |
26. Compatibility. with regard to computers. refers to
| Answer : Option B |
| Explanation : |
27. A central computer that holds collections of data and program for many PCs, work station and other computer is a(n)_________
| Answer : Option C |
| Explanation : |
30. _______ Is the execution of at least two different programs simultaneously,
| Answer : Option A |
| Explanation : |
ssc online