31.  Heavy alcohol consuming people generally dies of

a

  Liver or stomach cancer

b

 Weakening of heart muscles leading to cardiac arrest

c

 Cirrhosis

d

 Blood cancer

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

32.  Pulses are a good source of

a

  Vitamins

b

 Carbohydrates

c

 Fats

d

 Proteins

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

33.  Most commonly used bleaching agent is

a

  Sodium chloride

b

 Alcohol

c

 Chlorine

d

 Carbon dioxide

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

34.  Which consists of two plates separated by a dielectric and can store a charge?

a

  Capacitor

b

 Relay

c

 Transistor

d

 Inductor

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

35.  A pond of clear water appears less deep than it really is. This is due to

a

  Refraction

b

 Reflection

c

 Dispersion

d

 The transparency of water

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

36.  A pond may be referred to as

a

  An artificial eco-system

b

 A community of plants and animals

c

 A biome

d

 A natural eco-system

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

37.  The technique of recording and reproducing three-dimensional images of objects is known as

a

  Audiography

b

 Holography

c

 Photography

d

 Lexicography

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

38.  What is a MAC?

a

  Mediocre Apple Computer

b

 A Computer made by Apple

c

 Memory Address Corruption

d

 Media Access Control

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

39.  What Igor Sikorsky invented?

a

  Hydroplane

b

 Jet engine airplane

c

 Glider

d

 Helicopter

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :

40.  Pollination by wind is called

a

  Anemophily

b

 Entomophily

c

 Zoophily

d

 Hydrophily

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

41.  A coating of dust on a computer's main circuit boards has this probable consequence

a

  None

b

 Overheating

c

 Slower hard disk

d

 Short circuits

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

42.  The universal donor blood group is

a

  O

b

 B

c

 A

d

 AB

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :

43.  The hardest substance available on earth is

a

  Iron

b

 Platinum

c

 Diamond

d

 Gold

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :

44.  The reaction which converts sugar solution into alcohol is an example of

a

  Hydrogenation

b

 Fermentation

c

 Hydrolysis

d

 Saponification

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :

45.  What is laughing gas?

a

  Carbon monoxide

b

 Hydrogen peroxide

c

 Sulphur dioxide

d

 Nitrous Oxide

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@