2. What is the total number of planets orbiting the sun?
| Answer : Option D |
| Explanation : |
4. Acetabulum is formed by the fusion of
| Answer : Option C |
| Explanation : |
7. Large astronomical telescopes always use as objective
| Answer : Option A |
| Explanation : |
8. For a cell to divide, it is essential that its DNA is replicated so that each daughter cell gets an identical DNA. This replication occurs during
| Answer : Option A |
| Explanation : |
10. Freshly passed urine has hardly any smell but when it is allowed to stand, it develops a strong ammoniacal odour owing to
| Answer : Option D |
| Explanation : |
12. While cooking food, the compounds lost to the maximum extent are
| Answer : Option C |
| Explanation : |
13. How many bones are there in a newly born infant?
| Answer : Option C |
| Explanation : |
14. Which one of the following is a composite propellant?
| Answer : Option A |
| Explanation : |
15. In overpopulated parts of the world where there is shortage of food, the inhabitants should feed predominantly on
| Answer : Option A |
| Explanation : |