advertisements

31.  The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called

a

  downsizing

b

 FTP

c

 downloading

d

 uploading

e

 JPEG

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
To download means to receive data to a local system from a remote system or to initiate such a data transfer. Examples of remote system include a web server, FTP server, email server, etc.

32.  ____ is the process to find errors in software code.

a

  Testing

b

 Interpreting

c

 Compiling

d

 Debugging

e

 Programming

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
Debugging is a methodical process of finding and reducing the number of bugs, or defects, in a computer program or a piece of electronic hardware. It is a necessary process in almost any new software or hardware development process.

33.  By CD you can

a

  Write

b

 Either Read or Write

c

 None of these

d

 Read and Write

e

 Read

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A compact disk (CD) is a plastic fabricated, circular medium for recording, storing and playing back audio, video and computer data. Initially, CDs were read only but new technology allows users to record as well. Some variations of the CD include-CDROM, CD-RW, CD-W, etc.

34.  When you purchase a product over a Mobile Phone, the transaction is called ___

a

  Web Commerce

b

 m-Commerce

c

 Mobile Purchases

d

 e-Commerce

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
Mobile commerce (or m-commerce) is the ability to conduct commerce (buying & selling of goods & services) using a mobile device such as mobile phone, laptops, hand held computers, etc.

35.  Which of the following is not an output device?

a

  Plotter

b

 Mouse

c

 Laser Printer

d

 Monitor

e

 Speaker

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
The computer mouse is considered an input device. With a click of a button, the mouse sends information to the computer. It offers an alternative way to interact with the computer beside a keyboard. Other examples of input devices include keyboards, scanners, digital cameras and joysticks.

36.  Which of the following is not an object-oriented language?

a

  Java

b

 C++

c

 PASCAL

d

 Visual Basic

e

 Python

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
Java, Python, C++, Visual Basic .NET and Ruby are some of the examples of object-oriented programming language that implements objects and their associated procedures within the programming context to create software programs. Pascal is an imperative and procedural programming language.

37.  System component called ____ is a multipurpose, programmable device that accepts digital data as input, processes it according to instructions stored in its memory, and provides results as output.

a

  ROM

b

 Cache

c

 Floppy disk

d

 Control unit

e

 Microprocessor

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
A microprocessor is a multipurpose, programmable, clockdriven, register-based electronic device that accepts binary data as input, processes it according to instructions stored in its memory, and provides results as output. It incorporates the functions of a computer's central processing unit (CPU) on a single integrated circuit (IC).

38.  ____ is the process of carrying out commands.

a

  Fetching

b

 Storing

c

 Executing

d

 Decoding

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
There are four operations carried out for every instruction in a computer. The process of carrying out commands is called executing. The other functions are: I Fetch: Retrieve an instruction from the memory; I Decode: Translate the retrieved instruction into a series of computer commands; I Store: Send and write the results back in memory.

39.  Compilers are the software ___________.

a

  used for translation

b

 used as interpreters

c

 designed for customers

d

 used for translation of the system

e

 for printing hard copies

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A compiler is a computer program that transforms source code written in a programming language (the source language) into another computer language (the target language), with the latter often having a binary form known as object code. It translates a source program written in some high-level programming language (such as Java) into machine code.

40.  A file which contains readymade layouts, theme effects, background styles and even contents for presentation is called _______.

a

  Wizard

b

 Auto style

c

 Pre styling

d

 Template

e

 Pre formatting

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A Microsoft Office Power- Point template is a special 'starter' file type (.potx). When we open a template, a new presentation opens with content, layout, formatting, styles, and the theme applied to that template. Templates can contain layouts, theme colors, theme fonts, theme effects, background styles, and even content.

41.  Which of the following is not an example of hardware ?

a

  Monitor

b

 Mouse

c

 EXCEL

d

 None of these

e

 Printer

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
• Mouse, printer, monitor are hardware devices which are physical components that can be seen & touched. • Microsoft Excel is an application software present in MS-Office suite of windows operating systems.

42.  The information you put into the computer is called ______

a

  directory

b

 data

c

 files

d

 None of these

e

 facts

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
Data are the quantities, characters or symbols on which operations are performed by a computer, being stored and transmitted in the form of electrical signals and recorded on magnetic, optical or mechanical recording media. Data forms the input to the computer.

43.  Mr. X has no printer to print his report. He wants to take it to Mr. Y's computer because Mr. Y has a printer. Mr. X could save his report on a __

a

  floppy disk

b

 monitor

c

 scanner

d

 hard drive

e

 piece of paper

Answer & Explanation
Answer : Option A
Explanation :
Mr. X could save his report on a floppy disk which is a portable storage medium. Report saved on floppy disk can be copied on Mr.Y computer and a print out can be taken out from Mr. Y's printer.

44.  'C in CPU denotes _____

a

  Convenient

b

 Common

c

 Computer

d

 Central

e

 Circuitry

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
CPU is the abbreviation for Central Processing Unit.

45.  Which of the following refers to a technique for intercepting computer communications?

a

  Phishing

b

 Hacking

c

 Sniffing

d

 Spoofing

e

 Pretexting

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
Sniffing is a technique for intercepting computer communications. With wired networks, sniffing requires a physical connection to the network; with wireless networks, no such connection is required. Drive-by sniffers simply take computers with wireless connections through an area and search for unprotected wireless networks. They can monitor and intercept wireless traffic at will.
Sponsored Links



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@