advertisements

46.  ______ is a small picture on screen that depicts program, file or folder.

a

  Chip

b

 Virus

c

 Icon

d

 Memory

e

 Pixel

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
A computer icon is a small pictures that represents an object or program. When you click icon, the associated object or program will be opened. Icons help in quickly identifying a type of object or program associated with the icon. Turn Any Loss Into A Gain, And Any Failure Into A success Development A Prelude To Prevail ELEMENTS OF A GOOD PERSONALITY

47.  Hardware includes

a

  all devices used to input data into a computer

b

 sets of instructions that a computer runs or executes

c

 the computer and all the devices connected to it that are used to input and output data

d

 all devices involved processing information including the central processing unit, memory, and storage

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
The hardware, in computer refers to the physical equipment required to create, use, manipulate and store electronic data. It consists of the system unit (core architecture of the computer system that houses primary components of a computer like CPU, Memory, Motherboard, etc); input devices (monitor, speaker, etc); and storage devices (optical disks, magnetic disks,etc).

48.  A _________ is approximately one billion bytes.

a

  megabyte

b

 None of these

c

 gigabyte

d

 kilobytes

e

 bit

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
A gigabyte (GB) is a measure of computer data storage capacity which is equal to 1,024 megabytes (or 230 bytes). It is approximately equal to one billion bytes.

49.  - is the process of carrying out commands.

a

  None of these

b

 Fetching

c

 Decoding

d

 Storing

e

 Executing

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
Execution is the part of the instruction cycle when data processing actually takes place. The instruction is carried out upon the data (executed). That is, when the command is executed, the CPU carried out the instructions in order by converting them into macro codes. Also, the result of the processing is stored in memory by CPU.

50.  Which of the following refers to a technique for intercepting computer communications?

a

  Pretexting

b

 Spooling

c

 Phishing

d

 Sniffing

e

 Hacking

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
Sniffing is a technique for intercepting computer communications. With wired networks, sniffing requires a physical connection to the network; with wireless networks, no such connection is required. Drive-by sniffers simply take computers with wireless connections through an area and search for unprotected wireless networks.

51.  The symbols used in an assembly language are

a

  Literals

b

 Mnemonics

c

 All of the above

d

 Codes BANK

e

 Assembler

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
Assembly language is the symbolic form of machine language. Assembly programs are written with short abbreviations called mnemonics that represent the actual machine instruction. Assembly language programming is the writing of machine instructions in mnemonic form, where each machine instruction is replaced by a mnemonic.

52.  BIT stands for ________

a

  Before Instructed Task

b

 Binary Digit

c

 Before Initial Task

d

 Built In tasks

e

 Before Interpreting Task

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
The term bit is a portmanteau of binary digit. A bit is the basic unit of information in computing. A bit can have only one of two values, and may therefore be physically implemented with a two-state device. These values are most commonly represented as either a 0 or 1.

53.  A browser is

a

  synonymous with directory and used for organizing files and information.

b

 a device used for application programs to be used by computers.

c

 a tool for resizing windows

d

 a software application for retrieving, presenting and traversing resources on World Wide Web.

e

 a file manager

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A web browser (commonly referred to as a browser) is a software application for retrieving, presenting, and traversing information resources on the World Wide Web. An information resource is identified by a Uniform Resource Identifier (URI/URL). The major web browsers are Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Opera, and Safari.

54.  Which of the following is software?

a

  FIREWALL

b

 JAVA

c

 COBOL

d

 Both 1 and 2

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
Java is a set of several computer software and specifications developed by Sun Microsystems, later acquired by Oracle Corporation, that provides a system for developing application software and deploying it in a cross-platform computing environment. Java is used in embedded devices, mobile phones, servers and supercomputers.

55.  The term ____ refers to the set of instruction that directs the hardware to accomplish

a

  hardware

b

 stack

c

 software

d

 middleware

e

 programmeware

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
The term software refers to the set of instructions that directs the hardware to accomplish a task. Software is any set of machinereadable instructions that directs a computer's processor to perform

56.  Mouse, trackball and joystick are the examples of

a

  Storing devices

b

 Pointing devices

c

 Scanning devices

d

 Biometric device

e

 Multimedia devices

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
Mouse, trackball and joystick are the examples of pointing devices. A pointing device is an input interface (specifically a human interface device) that allows a user to input spatial (i.e., continuous and multidimensional) data to a computer. Movements of the pointing device are echoed on the screen by movements of the pointer (or cursor) and other visual changes.

57.  Which of the following is not one of the basic components of a desktop personal computer system ?

a

  Input Device

b

 Storage Devices

c

 System Unit

d

 Internet

e

 Display Device

Answer & Explanation
Answer : Option D
Explanation :
A typical desktop computer consists of a computer system unit, input device (keyboard, mouse), storage device (hard drive), and a display device (monitor). The computer system unit is the enclosure for all the other main interior components of a computer.

58.  ........ is processed by the computer into information.

a

  input

b

 data

c

 numbers

d

 processor

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C
Explanation :
Data is raw, unorganized facts that needs to be processed. Data can be something simple or seemingly random and useless until it is organised. When data is processed, organized, structured, or presented in a given context so as to make it useful, it is called information.

59.  Changing an existing document is called _____ the document.

a

  creating

b

 deleting

c

 adjusting

d

 None of these

e

 editing

Answer & Explanation
Answer : Option E
Explanation :
Editing a document involving opening the existingdocument in the appropriate editor application, then saving the changes and checking the document back in. Document you edit are automatically check out. eg. in MS– Word, depending on a document, its final format and its purpose, the editing can involve checking grammar and spelling, content, word choice and formatting.

60.  To ____ a document means to make changes to its existingcontent.

a

  print

b

 edit

c

 save

d

 format

e

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B
Explanation :
Editing a document involves opening the existing document in the appropriate editor application, then saving the changes and checking the document back in. Document you edit are automatically checked out. eg. in MS-Word, depending on a documents, its final format and its purpose, the editing can involve checking grammar and spelling, content, word choice and formatting.
Sponsored Links



Sponsored Links

Copyright 2018 | Privacy Policy | Terms and Conditions | Contact us | Advertise

@